In de salon

Ergonomisch werken met een manicure armsteun

Manicure Armsteun & ergonomisch werken

De meeste nagelstylisten ervaren na een dag werken vaak een pijnlijke nek, schouder en/of rug. Dit komt vaak door een verkeerde werkhouding. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. In de drukke zomerperiode of tijdens de feestdagen zitten de agenda’s overvol. Veel afspraken, weinig pauze en continu in dezelfde houding hard aan het werk.

Hieronder geven wij jou een aantal tips welke je kunt gebruiken voor een fijne en ergonomische werkhouding waarbij een manicure armsteun erg belangrijk is.

Werkstoel

De afstelling van jouw stoel is super belangrijk voor een juiste werkhouding. Zo is het de bedoeling dat de hoek tussen jouw boven -en onderbenen in een hoek van 90 graden staan. Zorg dus dat je stoel niet te laag staat, en zeker niet te hoog. Je kunt werken met een verstelbare tabouret/zadelkruk. Deze zorgt voor een juiste zithouding. Wanneer je deze op de juiste hoogte zet is de kans op pijn in de onderrug al een stuk kleiner. Wieltjes onder de stoel zijn erg prettig. Zo ben je wat mobieler en kun je snel en makkelijk opstaan.
juiste werkhouding nagelstyliste

Werktafel

Jouw ellebogen moeten in een hoek van 90 graden staan wanneer je je armen op jouw werktafel legt. Dit betekent dat jouw werktafel niet te hoog en niet te laag mag staan. De meeste beginnende nagelstylisten gaan voor een bureau bij de ikea met een ladeblok. Het is echter verstandiger om te kijken naar verstelbare tafelpoten zodat jij de tafel op de juiste hoogte kan zetten (op het moment van schrijven hebben ze deze ook bij de ikea). Ook mag je werkblad niet te diep zijn. De ideale diepte van een werkblad is 60 centimeter. Het lijkt alsof je dan heel dicht op de klant zit. Maar eigenlijk ligt alleen de onderarm van de klant op tafel en deze moet je dicht naar je toe kunnen halen.

Stoel van de klant

De stoel van de klant moet comfortabel zitten. Zorg dat de stoel niet te groot en te log is. Hierdoor kan een klant eerder onderuit gezakt gaan zitten waardoor voor jou de juiste werkhouding wordt beïnvloedt. Vraag altijd aan de klant of deze goed wil aanschuiven. Dit komt jouw werkhouding ten goede.

Manicure armsteun

Een manicure armsteun is een armsteun om de onderarm van de klant op te laten rusten. De pols/hand hangt hierbij over de rand van de armsteun heen. Manicure armsteunen heb je in vele soorten. Verschillende kleuren armsteunen en verschillende modellen armsteunen. Maar wat is nou belangrijk bij een goede armsteun? Een juiste onderarmsteun heeft de juiste hoogte waardoor de klant bij het neerleggen van de onderarm de pols/hand kan ontspannen zonder daarbij de tafel te raken. De armsteun is hierbij minimaal 10 centimeter hoog. De armsteun plaats je op ongeveer 5 centimeter van de rand van je werktafel. Zorg ervoor dat de hand van de klant boven de stof afzuiging hangt. Wanneer een klant de neiging heeft om “mee te kijken” vraag dan of ze hun pols willen ontspannen.

Shemax heeft diverse soorten manicure armsteunen in het assortiment. De armsteunen hebben een ideale werkhoogte en zijn gemaakt van hoogwaardig PU leer. Dit is een stevig kunstleer waardoor de armsteun goed beschermd is tegen slijtage. Ook kunnen de armsteunen makkelijk worden gereinigd met een mild schoonmaakmiddel en een milde desinfectant. Shemax heeft de chrome armsteun welke meer een klassiek uiterlijk heeft en de Luxury welke juist wat moderner is. Beide modellen zijn er in oneindig veel kleuren. De armsteunen van Shemax worden stuk voor stuk met de hand vervaardigd. Dit zorgt voor een zeer hoge kwaliteitscontrole en tevens een zeer mooie afwerking. Voor welk model en welke kleur armsteun ga jij? Je kunt ze allemaal bekijken en uitproberen in onze Groothandel in Purmerend.
manicure armsteunen

Afzuiging & ventileren

Naast een goede werkhouding om lichamelijke klachten te voorkomen is een afzuigsysteem uiterst belangrijk!
Veel beginnende nagelstylisten staan er niet bij stil…De fijnstof wat vrij komt tijdens een manicure behandeling kan heel veel narigheid veroorzaken. Zorg dus naast een ergonomische werkplek ook voor een veilige en gezonde werkplek. Lees onze blog over de gevaren van manicure stof en laat je informeren over de mogelijkheden voor een goed afzuigsysteem. De blog lees je hier. Zorg in de nagelstudio ook voor voldoende ventilatie en frisse lucht. Zet indien mogelijk een deur of raam open.

Nog enkele tips

Naast een goede werkhouding door de juiste afstelling van jouw werkplek geven we je hierbij nog een aantal tips om fit de dag door te komen:

  • Zorg voor voldoende beweging gedurende de dag.
  • Veel klanten achter elkaar? Zorg voor een korte pauze om wat stretch oefeningen te doen voor je rug, nek en schouders
  • Plan altijd lunchpauze in voor jezelf!
  • Zit actief, met een rechte rug
  • Zorg dat je voldoende drinkt. Zet een (afgesloten) flesje water naast je neer en neem af en toe een slokje.
  • Let altijd op de houding van de klant en pas de werkhouding niet aan als de klant niet juist zit.
  • Sommige klanten hebben erg stijve vingers en zijn wat minder flexibel. Plan deze klanten niet aan het eind van jouw werkdag in.

 

 

 

Op bovenstaande tekst is het auteursrecht van toepassing. Het deels of volledig kopiëren van deze tekst zonder toestemming is niet toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *