In de salon, Onze producten, Tips

The Natural Nail Treatment/BIAB Behandeling

Virgin Nails Rubber Base "Pink Gold" (16-01)

Wat is een Natural Nail Treatment?

 

Natural Nail Treatment is letterlijk vertaald “Natuurlijke Nagel Behandeling”. Dit klinkt echter niet zo lekker als “The Natural Nail Treatment”. Maar wat is het nou precies en waarom is het momenteel zo ontzettend populair?

Natuurlijke nagels zijn de trend van dit moment. Waar vroeger iedereen kunstnagels wilde, wil nu het merendeel mooie en verzorgde natuurlijke nagels met een versteviging . De versteviging is vaak een Soak Off Product (afweekbaar met bijvoorbeeld aceton) met een nude teint. Soms worden de nagels ook nog afgelakt in een kleur met Gelpolish.

De prijzen van een Natural Nail Treatment lopen zeer uiteen. Dit is o.a. sterk afhankelijk van de merken waarmee gewerkt wordt. Logischerwijs ligt de prijs voor een behandeling bij een duurder product ook wat hoger. Tevens is de prijs afhankelijk van land en regio en de duur van de behandeling.

De prijzen liggen gemiddeld tussen de €35 en €65 en oplopend tot €90.

Een klant die een product draagt op de natuurlijke nagel dient na ongeveer 3 weken terug te komen voor een nabehandeling. Waarom niet langer? De producten hechten toch goed? Na ongeveer 3 weken hebben de nagels een behoorlijke uitgroei. Het zwaartepunt van de nagel is meer naar voren verplaatst waardoor de kans op het breken van de nagel op de loer ligt. Bij het breken van de nagel kan deze beschadigd raken. Iets wat jij en je klant natuurlijk niet willen.
Voorafgaand aan het aanbrengen van producten wordt er bij een Natural Nail Treatment een uitgebreide e-manicure of combi-manicure uitgevoerd. De nagels en nagelriemen worden door middel van verschillende soorten manicure bitjes voorbereid op het eventueel knippen van de nagelriemen. Door het knippen van de nagelriemen kunnen producten dichter tegen de huid worden aangebracht waardoor er minder snel een uitgroei ontstaat. Tevens draagt deze handeling bij aan een mooier cosmetisch eindresultaat. Kies voor een mooie eindresultaat voor goede werkmaterialen zoals die van Head The Bauty Tools of Staleks. Deze werkmaterialen zijn van een zeer hoogwaardige kwaliteit welke bijdragen aan een mooi eindresultaat.

Na de e-manicure wordt de glans van de natuurlijke nagels verwijderd en met een dehydrator (zoals Virgin Nails Scrub It!) verwijder je eventuele restanten stof en vet van de nagelplaat wat de hechting van een product ten goede komt.

Na deze intensieve verzorging van de nagelriemen wordt er een product aangebracht. Dit kan een rubber base zijn, BB Gel (Bottled Builder) of een ander product om de natuurlijke nagel te verstevigen.

Na afloop van de behandeling wordt er vaak een nagelriemolie aangebracht en een eventuele handcreme.
Naast het uitvoeren van een e-manicure kan er ook gekozen worden voor manicure handschoenen zoals die van Bodipure. Deze speciale handschoentjes maken een Natural Nail Treatment compleet omdat niet alleen de nagels worden verzorgd maar ook de huid van de handen en onderarmen. De behandeling met de handschoenen richt zich nog meer op het totaalplaatje. Maar hoe werken deze handschoenen nou precies?

In de manicure handschoenen van Bodipure zit een zelfactiverende, diep versterkende lotion die is ontwikkeld om de nagels te versterken, de nagelriemen te verzachten en de huid te voeden. De lotion bevat o.a. Keratine, Vitamine E, Ureum en Copaiba Olie.

Keratine is een onoplosbaar eiwit welke voornamelijk voorkomt in de huid, haar en nagels en deze beschermt tegen schadelijke omgevingsfactoren. Bij een tekort aan Keratine in huid en nagels uit zich dit in symptomen in de vorm van bijvoorbeeld broze nagels en een droge, vale huid. De keratine in de handschoenen verstevigt de huid en nagels en ondersteund bij het herstel van eventuele schade.

Natuurlijke vitamine E vermindert de vorming van vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken en tevens werkt het ontstekingsremmend. Vitamine E beschermt de fibrolast in de huid. Dit zijn cellen die o.a. collageen aanmaken en zorgen voor de elasticiteit in de huid.

Het Ureum in de lotion zorgt ervoor dat de huid vocht vasthoudt. Hierdoor wordt de huid optimaal gehydrateerd. Ook zorgt Ureum voor het verdwijnen van overtollige huidschilfers. Het laat de huid weer zacht en soepel aanvoelen.

Het laatste ingrediënt copaiba olie is een natuurlijke olie afkomstig van een geurige tropische boom in Zuid-Amerika (Brazilië). Het heeft het vermogen om een heldere, gladde teint te bevorderen. Het helpt om de huid schoon en egaal te houden en om het ontstaan van onzuiverheden te verminderen. Tevens heeft het een antibacteriële en antifungale werking. Dus bacteriën en schimmels maken geen kans. De olie geeft de lotion een heerlijke, frisse geur.

Als ervaren nagelstylist weet je dat producten op beschadigde en droge nagels minder goed hechten dan op gezonde, gevoede nagels. De Bodipure handschoenen komen de hechting van producten ten goede.

Ik hoor je al denken…Hoe pas ik dit toe in een Natural Nail Treatment?

De handschoenen zijn een echte toevoeging aan jouw behandeling. Dankzij de handschoenen worden de nagelriemen en handen zachter. Hierdoor ervaren jouw klanten een mooier resultaat, zachte en soepele nagelriemen en een betere hechting van producten. Daarnaast zorgt het voor extra ontspanning voor de klant. Het geeft je manicure een extra beleving!

Laat jouw klant ringen en armbanden/horloges af doen.

Voordat je de handschoenen bij jouw klant aan doet verwijder je eventueel oud product en vijl je de natuurlijke nagel in model. Duw voorzichtig de nagelriemen terug. Nu trek je de handschoenen aan bij de klant.  Masseer de vingertoppen en nagelriemen en vervolgens de handen. Laat de handschoenen 3-5 minuten intrekken. Maak per vinger de handschoen aan de voorkant stuk en schuif de handschoen naar achter. Duw met een curette (Staleks Cuticle Pusher Expert 52 Type 1) nogmaals de nagelriem terug en verwijder de nagelriem van de nagelplaat. Verwijder de lotion goed van de nagel en nagelriem met een celstofdepper en knip eventueel de nagelriem weg met een Staleks nagelriem schaartje of tang (let op! voor het knippen van de nagelriem adviseren wij een gedegen training te volgen). Herhaal dit vinger voor vinger. Zijn alle nagels klaar? Verwijder bij 1 hand de handschoen door deze van de hand te schuiven en trek deze binnenstebuiten aan. Masseer de lotion over de onderarmen en de handen. Herhaal dit bij de andere hand/arm. Overtollige lotion verwijder je met een droog gastendoekje.

De handen zien er nu al super uit. Je hebt nu eigenlijk al een volledige manicure uitgevoerd! Je zou dit dus als een aparte behandeling kunnen toepassen. Wil jouw klant wel een versteviging in de vorm van een Rubber Base Gel of BB Gel op de nagels? Dat kan!

Zorg dat de nagels droog zijn en vrij van lotion. Gebruik Virgin Nails Scrub It! en boen de nagel goed schoon totdat deze een piepend geluid maakt. De nagel dient mat op te drogen. Nu is de nagel klaar voor product applicatie. Gebruik je BB Gel? Vergeet dan niet eerst Prep & Prime aan te brengen gevolgd door Basecoat.

Na de productapplicatie breng je een heel klein beetje Virgin Nails Cuticle Oil aan. Deze olie is tevens geweldig om aan de klant aan te bieden voor thuis gebruik. Deze olie is 100% natuurlijk en verzorgt en hersteld de huid dankzij de geweldige samenstelling van ingrediënten.

De handen van jouw klant zien er nu uit als babyhandjes. Omdat de huid egaal is, vrij van eventuele schilfers en volledig gehydrateerd kun jij een prachtige foto maken van het eindresultaat voor de promotie op social media van jouw werk. En natuurlijk adviseer jij je klanten om ook een setje handschoenen voor thuis aan te kopen zodat zij tussentijds makkelijk hun handen en nagels kunnen verzorgen. De Bodipure handschoenen kunnen zonder problemen over nagelproducten worden gedragen. De handschoenen voor de consument zijn touch-screen friendly…De klant kan ze dragen en tegelijk haar telefoon blijven bedienen.

Voor een behandeling inclusief de Bodipure Keratin Gloves adviseren wij minimaal €5 extra voor de Natural Nail Treatment te vragen. De behandeltijd is even lang als een manicure met de frees.

De Keratine handschoenen zijn er ook in een variant voor de voeten. Je kunt dus ook jouw cosmetische pedicure uitbreiden met deze behandeling.

Ben jij er klaar voor om jouw Natural Nail Treatment naar een hoger niveau te tillen? Leg jezelf en je klanten in de watten..Bestel jouw Bodipure Manicure Gloves hier!

Vraag bij jouw eerstvolgende bestelling om een sample van de Keratine handschoenen en ervaar de beleving!

Op bovenstaande tekst is het auteursrecht van toepassing. Het deels of volledig kopiëren van deze tekst zonder toestemming is niet toegestaan.