In de salon, Informatie

Nieuwe wetgeving rondom microplastics: wat betekent dit voor jouw nail art?

Virgin Nails Glitter Fine "Red"

Er is een nieuwe wet doorgevoerd die jouw nail art routine wel eens flink op zijn kop kan zetten. Het gaat hier om de nieuwe regelgeving omtrent microplastics, die directe invloed heeft op het gebruik van glitter. Ja, je leest het goed, het kan zomaar zijn dat jouw favoriete glitters binnenkort niet meer te koop zijn. Maar geen paniek, we leggen je graag uit wat er precies aan de hand is.

Wat houdt de nieuwe wet in?

Kort gezegd houdt de nieuwe wet in dat de verkoop van plastic deeltjes kleiner dan vijf millimeter verboden wordt. Dit betekent dat de losse glitters en nagel poeders die je gebruikt voor je nail art, mogelijk van de markt verdwijnen. De eerste maatregelen gaan twintig dagen na het aannemen van het verbond van kracht. Dat betekent dat fabrikanten vanaf 15 oktober 2023 geen glitter meer mogen verkopen. De voorraad die wij nu nog hebben, mogen we gelukkig gewoon nog verkopen ook na 15 oktober. Maar op is dan toch ook echt op. Wil je jouw favoriete glitters wel blijven gebruiken? Sla ze dan nu nog in!

Wat betekent dit voor mijn nail art?

Nu vraag je je misschien af: wat betekent dit voor mijn nail art? Het goede nieuws is: gelpolish met glitter mag nog wel, zoals onze Flakes Collection of Diamond Collection. Het traject om dit te verbieden loopt nog en zal vier tot twaalf jaar duren. Dus voorlopig kun je nog genieten van je favoriete glitter gelpolish.

Zijn er alternatieven?

Maar wat als je echt niet zonder je losse glitter en poeders kunt? Gelukkig zijn er ook milieuvriendelijke alternatieven die wel nog toegestaan zijn. Deze bevatten geen microplastics en zijn dus niet schadelijk voor het milieu. Deze worden bijvoorbeeld van schelpen gemaakt. Deze glitters vind je nog niet in het assortiment van Virgin Nails, maar we zijn wel de mogelijkheden aan het onderzoeken. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten en nieuwtjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *