Informatie, Onze producten

De nieuwe generatie HEMA-vrije Gelpolish van Virgin Nails

Virgin Nails Gelpolish "Watermelon" HEMA vrij

Heb jij de nieuwste collectie Gelpolish van Virgin Nails al gezien? De kleuren zitten in een ander jasje. Hoezo? Er was toch niks mis met de ronde flesjes? Dat klopt! Hier was inderdaad niks mis mee. De reden van het nieuwe design is dat deze kleuren HEMA-vrij zijn. Langzaamaan zal Virgin Nails alle Gelpolish in dit nieuwe jasje steken en zal de Gelpolish collectie volledig HEMA-vrij worden.

HEMA-vrij? Bedoel je niet die winkel waar ik mijn rookworst haal?

Ja, dat klopt, maar in onze wereld betekent HEMA iets heel anders. Laat me het je uitleggen.

HEMA is de afkorting voor HydroxyEthyl MethAcrylate, een hele mond vol. Laten we het dus maar gewoon bij HEMA houden.

Dit stofje is een monomeer dat wordt gebruikt om gel producten te polymeriseren (uitharden). De moleculen in dit stofje zijn zo fijn dat ze bij contact met de huid heel makkelijk worden opgenomen. Bij langdurig en herhaald contact met de huid of beschadigde/kwetsbare nagels kan er een allergie voor dit ingrediënt ontstaan. HEMA is dan ook vaak de boosdoener bij mensen die allergisch zijn voor nagelproducten.

Is HEMA dan gevaarlijk?

Nee, zolang een product dat HEMA bevat professioneel en correct wordt aangebracht, is het veilig en vormt het geen risico. Ook de concentratie HEMA in het product speelt een rol. Dit kan variëren tussen verschillende soorten nagelproducten.

Wat betekent dit voor de producten van Virgin Nails?

In de EU moeten nagelproducten voldoen aan strenge regels en voorschriften. Zo zijn er maximale hoeveelheden voor bepaalde ingrediënten en zijn sommige ingrediënten zelfs verboden. Producten die niet EU-goedgekeurd zijn kunnen hogere percentages van deze ingrediënten bevatten, waardoor de kans op een reactie of allergie groter is.

Virgin Nails voldoet volledig aan de EU-regelgeving. Hoewel het percentage HEMA in onze Gelpolish collectie al erg laag is (en dus veilig om te gebruiken), streven wij ernaar om een Gelpolish lijn te creëren die volledig HEMA-vrij is. Dit is een onderdeel van onze voortdurende inzet om jou en jouw klanten, een nog veiliger product te bieden en het risico op allergische reacties te minimaliseren.

Naast het nieuwe design flesje is dus ook de formule van onze Gelpolish veranderd. De flesjes hebben nu ook een color cap. Dankzij jullie feedback hebben we deze fantastische functie toegevoegd. Zo kun je de kleur van buitenaf beter zien. En laten we eerlijk zijn, het ziet er toch ook gewoon leuker uit op die plankjes in je salon?

Is de kwaliteit van de producten dan nog wel goed?

Jazeker! De HEMA-vrije producten zijn lang en uitvoerig getest en wij garanderen dat de kwaliteit van deze producten net zo goed is als de producten waar wel HEMA in zit.

Werken de producten hetzelfde of moet ik nu wat anders doen?

De producten werken exact hetzelfde. Je kunt deze op dezelfde manier aanbrengen zoals je gewend bent.

Kan ik de HEMA vrije lijn gebruiken als ik een allergie heb?

Wij adviseren om bij een allergie of reactie op nagelproducten altijd een test bij een dermatoloog uit te laten voeren. Deze zal je een lijst meegeven met stoffen waar jouw lichaam op reageert. Samen kunnen we kijken welke producten voor jou geschikt zijn. Je kunt namelijk ook allergisch zijn voor andere stoffen in nagelproducten. Ga dus nooit zelf testen wat wel en niet kan!

Zijn de nieuwe flesjes even groot?

Nee, het design is anders en de inhoud ook. In de HEMA vrije lijn zit 12 ml.

Worden de flesjes met de oude formule ook vervangen?

Ja, we zullen deze geleidelijk vervangen zodat uiteindelijk de hele Gelpolish collectie in de nieuwe flesjes zit. Dus binnenkort kun je genieten van je oude favorieten in een nieuw jasje.

Heb jij nog vragen over de HEMA-vrije lijn? Of wil je hier toch nog meer over weten? Je kunt ons altijd een e-mail sturen met jouw vragen. We horen graag van je en staan altijd klaar om je te helpen.