Inspiratie

Staleks Professional werkmaterialen

Staleks Professional

Staleks is een professioneel fabrikant van beauty tools. Ze zitten al 20 jaar in deze markt en zijn HET merk op het gebied van e-manicure en pedicure. Ze zijn gevestigd in Oekraine. Ze produceren tevens werkmaterialen voor schoonheidsspecialisten en brow specialisten. In 2017 zijn ze groot geworden na hun debuut op de cosmoprof in Italie (Bologna) en later in Amerika (Las Vegas).

Staleks richt zich continu op innovatie en het perfectioneren en vernieuwen van de producten.

Alle materialen worden vervaardigd uit hoogwaardig staal en handmatig geslepen en gepolijst.

Binnen Staleks zijn verschillende klassen/series:
– Staleks Classic; vooral gericht op thuisgebruik
– Staleks Pro waaronder de Smart serie, Expert serie en de Exlusive serie

De smart, expert en exclusive serie zijn alle drie gericht op professioneel gebruik. Het verschil tussen deze series is de afwerking van de materialen. Zo zijn de tangen in de smart serie niet gepolijst en daardoor mat qua afwerking. In de Expert serie zijn de materialen glanzend en in de Exclusive serie zijn de materialen glanzend en soms met motief afgewerkt. Tevens zijn de materialen in de Exclusive serie microscopisch handmatig geslepen. Verder is de verpakking in de Smart serie simpel (plastic open hoesje), in de Expert serie wat fraaier (plastic hersluitbaar etui) en in de Exclusive serie is de verpakking iets exclusiever.

Eigenlijk is de Smart de 1e pro serie, de Expert een stapje hoger en de Exclusive het hoogste segment op het gebied van professionele werkmaterialen.

De materialen uit de Exclusive serie slijten minder snel dan uit de Expert serie en de materialen uit de Expert serie slijten weer minder snel dan uit de Smart serie. Dit heeft te maken met de manier van slijpen. Zo is bijvoorbeeld de cuticle nipper Expert 72-5mm geschikt voor 35.000 “work cycles” (knipjes) voordat je schaartje opnieuw geslepen dient te worden. Bij de schaartjes en tangen uit de Exclusive serie ligt dit aantal hoger (45.000) en bij de Smart serie ligt dit logischerwijs lager (25.000). Dit geldt ook voor de vijlen van Staleks. De exclusive serie slijt minder hard dan de expert serie.

Elke schaartje en tangetje heeft zijn eigen kenmerken. Deze kenmerken zorgen ervoor dat jij het werkmateriaal kunt kiezen wat bij jouw persoonlijke voorkeur past. Heb jij kleine handen? Kies dan voor een korter snijblad zodat de afstand tussen de nagelriem en jouw hand die het schaartje stuurt niet te groot wordt. Of wil je juist meer zicht houden op de nagelriem? Alles is mogelijk.

Hou er rekening mee dat de huid van iedere klant anders is. Heeft iemand droge en harde nagelriemen? Geef dan de voorkeur aan een tang. Zorg er altijd voor dat jij meerdere schaartjes in huis hebt. En plaats altijd de bescherming van het schaartje terug na desinfectie om beschadigingen te voorkomen (bijvoorbeeld bij vallen).

De 3 pro series zijn corrosiebestendig. Het advies is om ze schoon te maken in een ultrasoon, af te drogen en ze dan te desinfecteren in een autoclaaf. De pincetten mogen niet in een autoclaaf, deze kunnen het beste middels koude sterilisatie worden gedesinfecteerd.

Alles bij Virging Nails

Naast onze fantastische apperatuur heeft Virgin nails nog meer op het gebied nagelspullen. Bekijk onze webshop! Wil je meer weten van nagels en hoe je dit zelf doet? Bekijk onze cursussen, wij helpen je graag!

Mocht je toch nog vragen hebben? Neem dan contact met ons op. met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *