Onze producten

Wat is Rubberbase Gel?

In deze blog leggen we uit wat het product Rubberbase Gel is. Wil jij meer weten over Natural Nail Treatment? Klik dan hier

Rubberbase is een product van deze tijd en helemaal geschikt voor de zogenaamde “Natural Nail Treatment”…Virgin Nails Rubberbase Gel is een flexibel product welke de natuurlijke nagel verstevigd. Het bevat een primer/bonder waardoor de hechting op de nagel erg goed is. Het is self-leveling en egaliseert makkelijk. Je kunt ervoor kiezen om alleen Rubberbase en een topcoat te gebruiken of om over de Rubberbase een kleurtje te lakken.

 

Virgin Nails Rubber Base Gel "Silk"

Wat zit er in? En wat vooral niet?

Binnen de EU is er een strenge wet- en regelgeving omtrent cosmetica producten. Alle nagellak (waaronder ook gel nagellak, gelpolish of een vorm hiervan) die in Nederland te koop is moet voldoen aan de Europese Cosmeticaverordening. Deze wetgeving stelt eisen aan chemische stoffen in nagellak zodat deze niet schadelijk is voor de gezondheid. Wij als merk/producent/importeur moeten ervoor zorgen dat dit product veilig op de markt wordt gebracht. De NVWA houdt toezicht op de naleving van de wettelijke eisen door producenten en importeurs.

De chemische stoffen in Gelpolish zorgen ervoor dat het product vloeibaar blijft in het flesje en pas hard wordt in de lamp en ook dat het product hecht aan de nagel en mooi egaal wordt.

De chemische stoffen in Gelpolish kunnen verschillen. Hars, filmvormers, oplosmiddelen, weekmakers en kleurstoffen komen het vaakst voor in Gelpolish.

Veel merken claimen “10-free” te zijn. Dit betekent dat het product vrij is van de 10 meest schadelijke stoffen die vaak voorkomen in nagelproducten. Echter, vaak staan hier stoffen tussen die niet meer zo vaak gebruikt worden of zelfs niet meer gebruikt mogen worden.

De Rubberbase van Virgin Nails is ook “10-free” en is vrij van:

  • Formaldehyde (verboden in verzorgingsproducten in de EU)
  • Tolueen (verdunner, in de EU mag een product maximaal 25% bevatten)
  • DBP (weekmaker, verboden in de EU)
  • Formaldehyde hars (groot risico op allergie, wordt niet vaak meer gebruikt)
  • Kamfer (weekmaker, glansmiddel)
  • Xylene (oplosmiddel)
  • Parabenen (conserveringsmiddel)
  • Ethylfosfaat (weekmaker)
  • Triphenyl Fosfaat (weekmaker)
  • Methylisothiazolinone (conserveringsmiddel)

De stoffen die genoemd zijn en verboden zijn, zouden eigenlijk weggelaten moeten worden in dit rijtje. Dit ingrediënt is immers verboden. Het zou heel gek zijn als dit er wel in zou zitten.

Veel merken gebruiken “10-free” als unique selling point. Echter, merken die binnen de EU worden verkocht en zich aan de regels houden die zijn voorgeschreven door Europese Cosmeticaverordering zijn gewoon veilig te gebruiken. Zelfs dus als deze niet in de EU worden geproduceerd. Koop jij een Gelpolish buiten de EU? Dan is de kans groot dat deze DBP of DEHP bevatten. Deze weekmakers zijn verboden omdat ze niet veilig zijn.

Wat doet het?

Rubberbase Gel verstevigd de natuurlijke nagel en geeft deze een natuurlijke uitstraling. Het is een flexibele gel die voldoende stevigheid geeft. Gel in het algemeen heeft de eigenschap om de nagel op een natuurlijke manier te pinchen (zonder dat daar een pinchingtool bij komt kijken). Hierdoor ontstaat er een mooie c-curve in de nagel. Een c-curve maakt een nagel sterker waardoor deze minder snel zal breken en beter bestand is tegen vervormingen. Bij langer gebruik van Virgin Nails Rubberbase Gel zal de kwaliteit van je nagel verbeteren. Uiteraard is dit afhankelijk van de manier van aanbrengen door de stylist, de manier van verwijderen door de stylist en natuurlijk ook de nazorg/verzorging van de klant zelf.

Wat zijn de verschillen?

Bijna alle merken hebben tegenwoordig een soort van Rubberbase in hun assortiment, vaak is de naam van het product verschillend. Rubber, Flubber, NIAB, BIAB enzovoort.

Hoewel producten onderling kunnen verschillen van eigenschappen hebben ze vaak hetzelfde doel, zijn ze op nagenoeg dezelfde wijze aan te brengen en hebben ze bij juist gebruik vaak bijna hetzelfde eindresultaat. Het grootste verschil zit vaak in de prijs welke weer door andere factoren wordt bepaald (denk aan marketing, medewerkers, bedrijfspand etc.)

De onderlinge, vaak kleine verschillen maken het persoonlijk. En dan is dus de vraag waar jij als nagelstylist het prettigst mee werkt. De viscositeit van Virgin Nails Rubberbase Gel is te vergelijken met een groot merk uit Engeland. Een ander merk kan net weer even dunner of juist dikker zijn.

Virgin Nails is een kwalitatief hoogstaand merk tegen een zeer scherpe prijs. Waar kies jij voor?

Waarom een training volgen?

Zoals eerder beschreven is Rubberbase Gel een chemisch product waar professioneel mee moet worden omgegaan. Verkeerd gebruik kan een allergie in de hand werken. Eenmaal een allergie voor een product betekent dat je hier nooit meer vanaf komt en waarschijnlijk ook voor andere nagel en/of -gel producten allergisch bent en blijft!

Door een goede training te volgen leer jij niet alleen hoe je het product veilig aanbrengt, maar ook hoe je het tot in perfectie aanbrengt zodat jouw klant maximaal plezier heeft van haar behandeling. Je leert alle in’s en out’s van een product en alle do’s en dont’s.

Virgin Nails biedt uitgebreide trainingen aan op het gebied van Rubberbase Gel en de Natural Nail Treatment. Heb je nog geen ervaring? Dan biedt de 4-daagse Bootcamp de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *