Nieuws

Gala, Gel-polish en Groei: Cosmoprof 2024 met SHEMAX

Celine op de Cosmoprof

Van 21 maart t/m 24 maart vond de Cosmoprof plaats in Bologna, Italië.

Vanuit SHEMAX official kreeg Virgin Nails de uitnodiging om aanwezig te zijn op de stand van Shemax op de grootste internationale beauty beurs ter wereld. Na het succes van 2023 konden wij als vertegenwoordiger van SHEMAX in Nederland natuurlijk niet achterblijven.

Aankomst en voorbereiding

Daarom vloog ik samen met een collega op 19 maart naar Milaan. Na een avondwandeling door de mooie stad zochten wij ons Hotel op. 20 maart reisden we, na eerst een prachtige wandeling door de stad in het heerlijke Italiaanse zonnetje, met de hogesnelheidstrein van Milaan naar Bologna. Binnen 1,5 uur stonden we op Bologna Centraal en liepen we binnen 5 minuten naar ons appartement.

Aangekomen in ons appartement hezen wij ons in onze galajurken en haalden we onze make-up borstels over onze gezichtjes. Klaar voor het Galadiner met het hele team van SHEMAX.

Galadiner en teamvergadering

Op deze avond presenteerde SHEMAX ons de nieuwste machine die we binnenkort op de markt mogen verwachten en een overzicht van de groei in de afgelopen jaren en de visie voor komende tijd. Tevens hadden we alle tijd om bij te kletsen met elkaar. Shemax is een familiebedrijf en doet zaken vanuit deze filosofie. Dit zie je terug in de omgang tussen de distributeurs uit verschillende landen. Er heerst eenheid en we weten dat we onderdeel zijn van de SHEMAX familie.

Na het geweldige Gala diner haasten wij ons naar ons appartement. De volgende dag begon de beurs.

Celine bij het galadiner

Cosmoprof Bologna: Een wereldpodium voor Beauty Innovaties

Zoals eerder vermeld is de Cosmoprof in Bologna een van de grootste beurs ter wereld op het gebied van beauty. Je kunt hier terecht als kapster, schoonheidsspecialiste of nagelstyliste. 

SHEMAX had een prachtige stand volledig in stijl van het merk. Clean en strak met een grote balie waarop demonstraties gegeven werden aan klanten. Het doel van deze beurs was om contacten te leggen met potentiële nieuwe distributeurs in landen waar SHEMAX nog niet vertegenwoordigd is alsmede het onderhouden van de contacten met de huidige distributeurs.

Op de beurs hebben wij veel collega’s gesproken uit Nederland. Het is geweldig om met diverse eigenaren van merken en groothandels een leuke en warme band te hebben, ook als zij geen SHEMAX verkopen. Je kunt altijd van elkaar leren… Daarnaast is een leuke omgang met collega’s erg fijn omdat je elkaar binnen de branche altijd tegenkomt.

Shemax cosmoprof

Netwerken en nieuwe Kansen

Tussen de bedrijven door hadden wij ook tijd om even langs te hobbelen bij onze partners van Laloo Cosmetics die ook op de beurs stonden met een prachtige stand. Hierdoor was er de mogelijkheid om de nieuwste producten te bekijken en diverse zakelijke afspraken door te nemen. Uiteraard resulteerde dit natuurlijk weer in een nieuwe bestelling met heel veel mooie nieuwe producten die wij op heel korte termijn aan ons assortiment zullen toevoegen.

Laloo kenmerkt zich door het brede scala aan keuze binnen 1 product. Zo hebben zij onlangs diverse nieuwe acrylgels op de markt gebracht, brengen ze bijna maandelijks nieuwe gelpolish kleuren uit en hebben ze ontzettend veel keuze op het gebied van nailart producten. Ken jij Laloo nog niet? Neem dan zeker een kijkje in de shop en laat je verrassen!

Afscheid en reflectie

Zondagochtend hebben wij nog geholpen in de SHEMAX stand en na een innig afscheid van iedereen namen wij de trein terug naar Milaan waar we nog een heerlijke avond hadden. Maandagochtend nog een heerlijke koffie en croissant op het terras in de zon en vervolgens richting vliegveld om weer terug te keren naar Nederland. 

We kijken terug op een geweldige week. Niet alleen de gezelligheid…Met name de zakelijke inzichten die we als team hebben uitgewisseld en kunnen inzetten binnen ons eigen bedrijf is super waardevol. Zo hebben we dankzij onze lieve distributeur in Polen een eigen service center op kunnen zetten in de periode na de beurs. Hierdoor wordt het voor onze klanten nog makkelijker en overzichtelijker om bij een issue met hun SHEMAX contact te leggen en een oplossing te krijgen.

Want…wij leveren naast de beste kwaliteit ook de beste service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *