Nieuws

Nederlands Kampioen Salon French en Babyboom!

Op 9 en 10 maart van dit jaar vond het Brabants Nail Event plaats in Drunen. Het jaarlijks terugkerend event voor de gedreven nagelstylist. Het moment waarop passie en enthousiasme tevoorschijn komen en de spanning onder bedwang moet worden gehouden. Het wordt gezien als de Nederlandse Kampioenschappen.

Door middel van een wedstrijd “toets” je jezelf en zie je waar je verbeterpunten liggen. Door te trainen en te oefenen kun je jouw minder sterke punten verbeteren. Bij de meeste nagelstylisten is een deel van hun training het salonwerk wat ze doen. In mijn geval is trainen dus lastig aangezien ik vrijwel geen salonwerk meer doe vanwege de drukte in de groothandel en alles wat daarbij komt kijken.

Toen mijn vriendin Wendy van BeautybyWenn vorig jaar als coach met een klein team mee deed aan de kampioenschappen vroeg ze mij om me dit jaar bij haar team te voegen. Enthousiast zei ik zonder enige twijfel JA! Niet wetende wat het precies inhield.

Trainen voor de wedstrijd

Samen met 6 andere dames woonde ik de eerste training bij. Een theorie dag waarin Wendy alles uitlegt wat de wedstrijd inhoudt. Tevens werden we gelijk voor de keus gesteld aan welke onderdelen je mee wilde doen.

De onderdelen van de wedstrijden worden verdeeld in 3 divisies:

  1. Beginners
  2. Gevorderden
  3. Masters

Als educator kun je je niet inschrijven als beginner waardoor ik automatisch terecht kwam bij de gevorderden. Ik schreef me in voor 3 onderdelen. Salon French, Babyboom en BIAB.

Hierna volgde nog een paar praktijktrainingen bij Wendy in de Salon en natuurlijk thuis trainen, verbeteren, opnieuw, nog een keer…heel veel oefenen!!!

Tijdens het Brabants Nail Event

And guess what? Voor Salon French en Babyboom eindigde ik op de 1e plek en mag ik mezelf Nederlands Kampioen noemen in de gevorderde divisie. Met BIAB eindigde ik als 4e achter 3 andere gevorderden met wedstrijdervaring. Een top prestatie!

Los van de geweldige resultaten was de ervaring super! Het trainen met mijn modellen die eigenlijk ook een soort coach werden, je doet het toch samen…de gezelligheid met de andere deelnemers en het contact met de collega’s op de wedstrijdvloer. De spanning en rush van het moment is onbeschrijfelijk. Op de wedstrijdvloer, onder tijdsdruk een prestatie neerzetten is het uiterste van jezelf vragen. Door mee te doen overwin je angsten en haal je het beste in jezelf naar boven.

Ik streef altijd naar het beste en ben niet snel tevreden…maar wat ben ik hier ongelooflijk trots op!

Dit smaakt zeker naar meer!

Samen met Wendy, die tevens Ambassadeur van Shemax is, voorzagen wij alle deelnemers binnen ons team van een Shemax afzuiging (een opbouw afzuigsysteem) en Shemax armsteun zodat er ook tijdens de wedstrijden veilig en hygiënisch gewerkt kon worden.

Tijdens de wedstrijden heb ik natuurlijk gewerkt met de producten van Virgin Nails. Echter, het team van BeautybyWenn is merkonafhankelijk. Hierdoor is iedereen vrij om met de producten te werken die zij zelf het lekkerste vinden werken en die het beste passen bij de te halen prestaties. Wendy heeft zelf wedstrijdervaring als deelnemer (meervoudig kampioen) en heeft tevens gefungeerd als jurylid bij diverse wedstrijden. Dankzij haar kennis en kunde is ze in staat om alle teamleden naar een hoger niveau te tillen. Dit blijkt wel uit de prestaties van de deelnemers. Als team haalden we gezamenlijk maar liefst 10 bekers binnen!

Enthousiast geworden?

Lijkt het jou nou ook leuk om mee te doen aan een wedstrijd? Er is nog ruimte voor gezellige en enthousiaste collega’s in ons team! Let op! Je wordt binnen ons team getraind voor de wedstrijd. Het is geen training om jouw nagel skills te verbeteren. Wil jij wel jouw skills verbeteren? Virgin Nails biedt diverse trainingen aan waaronder perfectie trainingen. Daarnaast kunnen wij trainingen ook aanpassen aan jouw wensen (private perfection). Informeer naar de mogelijkheden.

Zie ik je snel bij de eerstvolgende training of wedstrijd?

Nagelwedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *